Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

12 év börtönt kapott az adatlopó orosz hekker


(Képünk illusztráció)
(Képünk illusztráció)

12 év börtönre ítélték New Yorkban azt az orosz hackert, aki elismerte, hogy részt vett az amerikai pénzintézetek, brókercégek és más vállalatok ügyféladatainak egyik legnagyobb eltulajdonításában.

A manhattani szövetségi bíróság január 7-én mondta ki Andrej Tyurin bűnösségét, akit 12 évre ítéltek, a börtönbüntetés letöltése után pedig kitoloncolják.

Tyurin 2012 és 2015 között több vállalat, köztük a JP Morgan, a Fidelity Investments, az E-Trade Financial, valamint a Dow Jones több, mint 80 millió ügyfelének adatait lopta el, ez volt a legnagyobb egyedül véghezvitt adatlopás. Tyurin beismerte bűnösségét.

A moszkvai születésű hackert 2018-ban adták ki az Egyesült Államoknak a grúz hatóságok. Az elmúlt években elkövetet kibertámadások során ő volt a negyedik, akit harmadik országból adtak ki az Egyesült Államoknak.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG