Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Közel 12 ezren fertőződtek meg itthon


Koronavírus - Megérkezett az oltóanyag a budapesti Honvédkórházba
Koronavírus - Megérkezett az oltóanyag a budapesti Honvédkórházba

Magyarországon közel 12 ezren, világszerte 2,1 millióan haltak bele a fertőzésbe. Itthon eddig 145 ezer ember kapta meg az első vakcinát.

Meghalt 64, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1257 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon – olvasható a legfrissebb, vasárnapi statisztikákban. A koronavirus.gov.hu oldal szerint 359 574-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 11 968-ra emelkedett, a gyógyultak száma 241 472.

A kormányzati portálon szereplő adatok alapján az aktív fertőzöttek száma 106 134-re csökkent. Kórházban 3793 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 254-en vannak lélegeztetőgépen.

A december végén indult oltási programban eddig 145 ezer ember kapta meg az első adag vakcinát, és 8135 fő esetében jelenthető ki, hogy beoltották, miután a második vakcinát is megkapta. Eddig két gyártótól összesen 165 ezer ember oltására elég vakcina érkezett Magyarországra (öt Pfizer- és egy Moderna-szállítmány).

A beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, de már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is megtörtént, de nagyon sok szociális intézmény még hátravan. A harmadik körben a védőoltásra jelentkezett 89 év felettiek következnek. A védőoltásra már több mint 1,7 millióan regisztráltak.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint 98,8 millióan fertőződtek meg a világon a Covid – 19 koronavírus által, és több mint 2,1 millió hunytak el a betegség következtében.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

  • 16x9 Image

    Wiedemann Tamás

    Wiedemann Tamás a Szabad Európa budapesti irodájának újságírója. 2007 óta ír gazdasági témájú cikkeket. Dolgozott a Magyar Hírlapnál, a Napi Gazdaságnál, a Magyar Nemzetnél és a G7-nél. 2009-ben a Robert Bosch Alapítvány és a Berliner Journalistenschule ösztöndíjasa volt Berlinben. 

XS
SM
MD
LG