Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csatatérkörzetek: Ferencvárosban volt szövetségesek indulnak egymásra


Csatatérkörzetek: Ferencvárosban volt szövetségesek indulnak egymásra
Csatatérkörzetek: Ferencvárosban volt szövetségesek indulnak egymásra

Ferencváros. Egy újabb budapesti kerület, ahol két ellenzéki jelölt is elindul. Baranyi Krisztina jelenlegi polgármesternek a fideszes jelölt mellett a kerületet húsz évig vezető Gegesy Ferenccel is meg kell mérkőznie. Korábbi szövetségesek csatája a IX. kerületben.

A kerület múltja Ferencváros jelene lett: tizennégy évvel azután, hogy Gegesy Ferenc elvesztette a polgármesteri posztot, az idei önkormányzati választáson korábbi szövetségese, Baranyi Krisztina ellen indul.

A 2019-ben az összefogott ellenzék által magabiztosan behúzott IX. kerület mostanra megosztott lett. Baranyi Krisztina jelenlegi polgármestert támogatja a Momentum, az LMP és a Párbeszéd, a DK és az MSZP viszont inkább Gegesy mögé állt be.

A helyzetet ráadásul bonyolítja, hogy a párbeszédes Karácsony Gergely Baranyi Krisztina mellett kampányol, a Párbeszéd helyi politikusa, Árva Péter viszont Gegesy Ferenc mellett. Azt, hogy kit támogatnak az ellenzéki pártok, minimum nehéz követni.

Megtudhatja videónkból, hogyan alakult ki a ferencvárosi felfordulás, és mi lehet a végkimenetele:

  • 16x9 Image

    Kuczogi Jakab

    Kuczogi Jakab a Szabad Európa videós újságírója. 2020-ban végzett a Színház- és Filmművészet Egyetem televíziós műsorkészítő szakán, jelenleg pedig az ELTE politikatudományok szakának hallgatója. Az elmúlt években az ATV és az RTL Híradójának riportere volt. 

XS
SM
MD
LG