Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kedves Olvasó!


Multimédiás weboldalként tér vissza a Szabad Európa Magyarországra.

A Szabad Európa visszatért Magyarországra. Nem rádióként, hanem egy modern, XXI. századi, multimédiás honlapként, amelyen egyként megtalálható szöveg, videó, podcast és infografika.

Miért nem rádió? Mert noha büszkék vagyunk a múltunkra (ennek jegyében folyamatosan feldolgozzuk majd a Szabad Európa hatalmas magyar archívumát), előretekintünk, és új hangot, Magyarországon új vagy kevéssé ismert formátumokat szeretnénk meghonosítani.

A Szabad Európa újraindulásának oka, hogy noha létezik független média Magyarországon, rengeteg az el nem mesélt történet. Mi ezeket az (akár politikai
elfogultságból; akár a szűkös anyagi források miatt; akár az esetleges következményektől tartva) el nem mondott történeteket is feltárjuk – írásban, videón és hangban honlapunkon és közösségi oldalainkon egyaránt.

Arra vállalkozunk, hogy a mindannyiunkat foglalkoztató kérdéseket kiegyensúlyozott, független és szakmailag megalapozott módon, alaposan utánajárva, politikai ideológiáktól mentesen, a tényekre összpontosítva tárjuk a nyilvánosság elé.

Minderre nemcsak saját újságírói hitvallásunk, hanem az RFE/RL, azaz a Szabad Európa szigorú közszolgálati szerkesztőségi elvei és a ránk vonatkozó amerikai törvények is köteleznek minket.

A magyar tartalmak mellett megmutatjuk a régió és a nagyvilág legfontosabb eseményeit, a hétköznapi sorsokat, kihasználva, hogy 23 országban vagyunk jelen. Magyarországon ma járatlan utakon indulunk el – tartsanak velünk!

Erre invitálja Önöket a szerkesztőség nevében:

Csák Gyula
igazgató

  • 16x9 Image

    Csák Gyula

    Csák Gyula a Szabad Európa magyar szerkesztőségének igazgatója. Közel 25 éve dolgozik újságíróként, szerkesztőként és vezetőként. Volt a BBC, az Euronews, az Inforádió, a Magyar Rádió és a Rádió C munkatársa egyaránt.

XS
SM
MD
LG