Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek

Engedély a Szabad Európa (RFE/RL) tartalmainak felhasználására

Az RFE/RL, Inc. weboldalainak és az ahhoz köthető digitális platformjainak tartalma szerzői jogi védelem alatt áll az Egyesült Államok törvényei és a nemzetközi jogszabályok alapján.

Az RFE/RL támogatja a digitális platformjain közzétett szöveges tartalmak felhasználását, újraközlését és terjesztését pontos forrásmegjelöléssel. Ugyancsak támogatja szöveges rendszeres tartalmainak másodközlését, átvételét, felhasználását weboldalakon, levelezőlistákban, adatbázisokban, pontos forrásmegjelöléssel. Az RFE/RL bármilyen tartalmának értékesítése szigorúan tilos.

Szöveges tartalom felhasználása

Amikor változtatás nélkül közöl szöveges tartalmat az RFE/RL bármely weboldaláról, akkor a következő forrásmegjelölési utalásokat várjuk el:

• a szöveg elején egy állandó link, amely arra az RFE/RL oldalra mutat, amelynek tartalmát újraközli a platform

• A szöveg végén ezzel a szöveggel : „Copyright (c) 2020. RFE/RL, Inc. Az újraközlést engedélyezte: Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.”

Az újraközlés során sem a szöveg tartalmával, sem megjelenési környezetével nem változtathatja meg vagy torzíthatja el az eredeti írás címét, értelmét, egységét, összefüggéseit.

Amennyiben csak részleteket idéz az RFE/RL szöveges tartalmából, akkor jeleznie kell, hogy ez nem a teljes cikk és be kell ágyaznia a linket az eredeti RFE/RL cikkhez.

Amennyiben az eredetitől eltérő nyelven közöl RFE/RL szöveges tartalmat, akkor az eredeti nyelv megadásával jeleznie kell, hogy az átvett szöveg fordítás, illetve és kell ágyaznia a linket az eredeti RFE/RL cikkhez. A fordítás során sem a szöveg tartalmával, sem megjelenési környezetével nem változtathatja meg vagy torzíthatja el az eredeti írás értelmét, egységét, szellemiségét és összefüggéseit.

Az RFE/RL fenntartja a jogot, hogy visszavonja ezt az általános engedélyt a tartalmainak újraközléséhez, felhasználásához.

Az RFE/RL tartalmak újraközlésével, felhasználásával kapcsolatos kérdéseit, ideértve a rendszeres újraközlési (szindikált) kapcsolatokat a permissions@rferl.org email címen várja a média- és közönségkapcsolati igazgatóhelyettes, Martins Zvaners.

Audio, video-, grafikustartalmak és fényképek újraközlése

Tilos a Szabad Európa weboldalain és közösségi média platformjain közzétett audio- és videotartalom, grafika vagy fénykép újraközlése, közvetítése, bármilyen felhasználása a RFE/RL előzetes írásos engedélye nélkül.

Az RFE/RL tartalmainak újraközlése, felhasználása ingyenes. Az audio- és videotartalom, grafika vagy fénykép felhasználásának, újraközlésének engedélyéhez töltse ki angolul és írja alá ezt a kérelmet: RFE/RL Content License

Az aláírt kérelmet küldje vissza a média- és közönségkapcsolati igazgatóhelyettes, Martins Zvaners nevére a permissions@rferl.org email címre. Ha a kért tartalom bizonyítottan az RFE/RL tulajdona, akkor a kérelmet a felhasználási engedéllyel kiegészítve küldjük vissza.

Mint az engedélyen is szerepel, a Szabad Európától átvett audio- és videotartalom, grafika vagy fénykép közlésekor tisztán és jól láthatóan szerepelnie kell a "Szabad Európa” feliratnak. Ha bármilyen kérdése van a Szabad Európa digitális tartalmainak újraközléséről és felhasználásáról, azokat a permissions@rferl.org emailcímre küldje el.

Harmadik féltől származó tartalom

Néhány RFE/RL írott, audio- és videoanyag készítésekor felhasználhat külső fényképészektől és partnerektől (pl. Associated Press, Reuters, Agence France-Presse, ITAR-TASS), azaz harmadik féltől származó tartalmat. Ha ilyen RFE/RL anyagot szeretne újraközölni vagy felhasználni, akkor nemcsak az RFE/RL engedélyét kell megszereznie ehhez, hanem a harmadik félét is.

Ha bármilyen kérdése van a Szabad Európa digitális tartalmainak újraközléséről és felhasználásáról, azokat a permissions@rferl.org emailcímre küldje el.

---

Adatvédelem és a Felhasználási feltételek

Az RFE/RL tiszteletben tartja a felhasználói személyes jogait. Teljes átláthatóságot biztosít a személyes adatok kezelésének módjáról.

Semmilyen személyes adatot nem tárolunk a felhasználók emailcímén kívül. Az emailcímeket arra használjuk, hogy hírlevelet küldjünk, ha erre feliratkozott. Emailcímét biztonságban tudhatja nálunk, azt semmilyen más céllal nem használjuk fel.

A hírlevelek terjesztésében egyik külső partnerünk a Goolara, LLC (California, USA). A Goolara LLC-vel kötött megállapodásaink biztosítják, hogy a személyes adatok védelmét ugyanolyan komolyan veszik, mint mi.

Egy másik partnerünk a hírlevelek terjesztésében a The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp (Atlanta, Georgia, USA). Ez a cég tagja az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti adatvédelmi keret-megállapodásoknak (EU-U.S. PRIVACY SHIELD FRAMEWORK) és a Svájccal kötött hasonló egyezménynek (SWISS-U.S. PRIVACY SHIELD FRAMEWORK). Ezek biztosítják adatainak megfelelő szintű védelmét. 2018. augusztusa óta a Goolara, LLC szintén a EU-U.S. PRIVACY SHIELD FRAMEWORK tagja.

Ha kérdése van személyes adatainak védelméről, írjon a dataprotection@rferl.org emailcímre.

INFO

XS
SM
MD
LG