Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: a jászberényi Fecske-Malom gyanús kifizetései, járványügyi szigorítások, videón tiltakozik a belarusz focicsapat


Legfontosabb cikkeink csütörtök reggel: lassan őröl a jászberényi kultúrmalom, jogállamiság és menekültek: ezt üzente a bizottsági elnök, újabb járványügyi szigorításokat jelentett be a kormányfő.

Jó reggelt kívánok!

Már működnie kellene a jászberényi Kultúrmalomnak, az eredeti tervek szerint augusztus végén lett volna a település belvárosban üresen álló épület felújításának határideje. A munkákkal messze nem készültek el, kifizetések azonban már történtek, a vitatott helyzet feljelentésekhez vezetett. Sorozatunk első cikkéből megtudhatja, miért és milyen kár érte a várost.

Von der Leyen évértékelője
“Ha több erőfeszítést teszünk, akkor ugyanazt elvárjuk a tagállamoktól, a migráció európai kihívás” - utalt a szolidaritás szükségességére első évértékelő beszédében az Európai Bizottság elnöke. De Ursula von der Leyen egy másik mondatát is nehéz nem a magyar kormánynak szóló üzenetként értelmezni: “a költségvetési forrásokat mindenfajta csalástól, korrupciótól és összeférhetetlenségtől meg akarjuk védeni, nem lehet tolerálni a jogállamisági jogsértéseket”. Olvassa el összefoglalónkat és értékelésünket!

Kiterjeszti a maszkviselési kötelezettséget a kormány, este 11 órától bezárják a szórakozóhelyeket, a koronavírusteszt pedig nem kerülhet többe 19.500 forintnál - jelentette be közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. A járvány friss híreiért elég egy helyre kattintani: folyamatosan frissülő hírfolyamunkra.

4+1 tanács az egészségünkért
Ha már szóba került a járvány, rövid videónkat is figyelmébe ajánlom. Megtudhatja belőle, miért fontos a maszkviselés, és hogyan kell helyesen eltakarni az arcunkat.

Végezetül egy másik videónkról: a belarusz futballcsapat vezető játékosai egy emberként állnak ki a tüntetők mellett és ítélik el a rendőrök brutalitását. "Elutasítjuk az erőszakot" - mondják kórusban a más-más klub, de egy nemzet képviselői.

Nyugodt napot kívánok,
Vovesz Tibor

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG