Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Törékeny, óvatosan!” - ismét börtönben a Pussy Riot egyik tagja


A Pussy Riot performansza 2020. november 28-án.
A Pussy Riot performansza 2020. november 28-án.

20 napos elzárással sújtották az orosz feminista punkbanda egyik tagját. Az ellenzéki csoport tagjának azért kellett íróság elé állnia, mert részt vett egy moszkvai figyelemfelhívó akcióban.

Részt vett egy novemberi performanszon, ezért kellett bíróság elé állnia Rita Floresnek. A bíróság 20 napos börtönre ítélte a Putyin-ellenes csoport tagját a nyilvános összejövetelekre vonatkozó szabályok megsértése miatt, írja a Szabad Európa orosz szerkesztősége.

A nő ügyvédje, Mansur Gilmanov a döntést követően bejelentette, fellebbezni fognak. Marija Aljohina azt mondta, Florest azt követően tartóztatták le, hogy ismeretlen betegséggel kórházba került.

Múlt szombaton a csoport két tagja, Flores és Aljohina egy orosz képzőművésszel, Farhad Israfilli-Gelmannal közösen mutatták be a „Törékeny, óvatosan!” című performanszukat.

Az akció során a Pussy Riot két tagja népies viseletbe öltözve egy villanypóznához ragasztószalagozta a rohamrendőri egyenruhát viselő Israfilli-Gelmant, a moszkvai Vörös tér közelében.

Ezzel arra utaltak, hogy az orosz hatóságok több embert is rács mögé zártak, amiért azok a moszkvai tüntetések során műanyag poharakat vagy palackokat dobtak a demonstrálókkal szemben fellépő rendőrökre.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG