Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Rekord áron kelt el az első James Bond ikonikus fegyvere


 James Bond szerepében Sean Connery a Dr. No című filmben.
James Bond szerepében Sean Connery a Dr. No című filmben.

256 ezer dollárért, azaz olyan 78 millió forintért cserélt gazdát az a fegyver, amelyet Sean Connery az első James Bond-filmben használt.

A Walther PP először az 1962-es Dr. No című Bond-filmben tűnt fel, ezt a fegyvert használta a 007-es szerepét először magára öltő Sean Connery. A Julien’s Auctions aukciósház Beverly Hillsben előzetesen úgy becsülte, hogy 150-200 ezer dollárt érhet a filmes ereklye.

A vevő nem szerette volna felfedni a személyazonosságát, de az aukciósház annyit elárult, hogy a fegyver új tulajdonosa amerikai, és hatalmas James Bond-rajongó. Sean Connery októberben hunyt el 90 éves korában. Sok James Bond-fanatikus őt tartotta a legjobb Bondnak. Connery hét alkalommal alakította a brit titkosügynök szerepét a filmvásznon 1926 és 1982 között.

Az Inocs & Idols nevű árverésen egyébként több mint 500 darab filmes ereklye lelt új tulajdonosra. Olyan sztárokhoz köthető tárgyak kerültek kalapács alá mint John Wayne, Marilyn Monroe, John Travolta, Greta Garbo and Elizabeth Taylor.

Tom Cruise pilótasisakja a Top Gun-ból majdnem 109 ezer dollárt ért meg valakinek. Egy kardot pedig 35 ezer dollárt vitt haza valaki, a fegyvert Bruce Willis használta a Ponyvaregény egyik jelenetében.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG