Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Helyesbítés


Szalai Zoltán, Novák Katalin és Tombor András az MCC rendezvényén (az előző cikkünk címlapfotója)

December 17-én jelent meg "Orbán Gáspár barátai üzenték, hogy a nők fogadják el a kevesebb fizetést" című írásunk. Ebben a cikkben azt mutattuk be, hogy kik állnak az Axióma (alapítvány illetve kft.) mögött. Az Axióma csatornáján jelent meg Novák Katalin miniszter nagy botrányt kiváltott videója, melyben nők és férfiak közti különbségek elfogadásáról beszélt.

Az Axióma mögött olyan, 30 év alatti fiatalokat találtunk, akik már egyetem alatt megismerték egymást, és szüleik, barátaik illetve üzleti kapcsolataik révén a NER legmagasabb köreivel állnak kapcsolatban. Cikkünk megjelenése előtt emailben felkerestük Giró-Szász Áront, az Axióma alapítóját, ám megkeresésünkre nem reagált. Hétfőn újra felkerestük interjúkérelmünkkel.

Írásunkban néhány helyen pontatlanságot közöltünk, melyeket az alábbiakban javítunk. A hibákra az elmondása szerint a Mandiner.hu számára cikket író Veszprémy László Bernát, a Neokohn.hu főszerkesztő-helyettese hívta fel a figyelmünket.

Cikkünkben azt írtuk, Filemon Norbert a Mandiner publicistája, ám valójában már nem dolgozik a lapnál. Tévesen állítottuk, hogy Filemon mutatta volna be a Dries Van Langenhove-ot Orbán Viktornak. Valójában Filemon volt az első, aki a magyar sajtóban, az alapítása után nem sokkal cikket közölt Van Langenhove mozgalmáról, melynek tagjai cikk megjelenése után pár hónappal találkoztak a miniszterelnökkel.

Azzal, hogy Filemont a Certus média alapítójaként tüntettük fel, azt sugallhattuk, mintha Filemonnak tulajdona lenne cégben, miközben annak alapítása óta csupán az ügyvezetője.

A cikk eredeti állításával ellentétben Prekopa Donát előbb nyilatkozott a PestiTv-nek, és csak utána kritizálta azt.

Az érintettektől elnézést kérünk.

XS
SM
MD
LG