Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hivatalos fotók magyar Covid-osztályokról

Hónapok óta először közölt az állami médiavállalat fotósorozatot koronavírusos betegeket kezelő intenzív osztályokról.

A fényképeken jó hangulatú betegek, türelmes orvosok és ápolók, a lélegeztetőgépek és a működtetésükhöz szükséges oxigénpalackok láthatóak. Az egyik fotó a kihasználatlan üres ágyakat mutatja, a másikon a Covid-beteg édesanyjához érkezik egy látogató. A felvételek békés, nyugodt hangulatot tükröznek, ezzel némileg ellentmondva a közösségi médiában felbukkanó beszámolóknak.

Pár nappal korábban több független szerkesztőség közös levélben kérte, hogy munkatársai bejuthassanak a koronavírusos betegeket ellátó egységekbe cikkek, fotók, videófelvételek készítésére. Kérésükre azt válaszolta Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, nemzetközi szóvivő egy Twitter-üzenetben, hogy "a kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni. Az operatív törzs minden nap tájékoztatja a nyilvánosságot. A baloldali portálok ennek ellenére kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A magyar kórházak és az ott dolgozó orvosok és ápolók emberfeletti munkával kiválóan teljesítenek. Hagyják őket jól dolgozni!” A bejutást kérők azon felvetésére nem reagált, hogy a betegség okozta súlyos állapotok hiteles bemutatása növelheti a lakosság védekezési hajlandóságát és jobban ösztönözhet a védőoltás elfogadására is.

Továbbiak betöltése

16x9 Image

Vovesz Tibor

Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG