Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A Seychelle-szigeteken a lakosok többsége már két oltást kapott, de visszatért a járvány


Mahé a Seychelle-szigetek legnagyobbika
Mahé a Seychelle-szigetek legnagyobbika

A Seychelle-szigeteken a lakosság 60 százaléka már megkapta mind a két oltását, azonban túl korán nyitottak, a felerősödő járvány miatt újra lezárások jönnek.

Két hétre bezártak az iskolák, leállították a sporteseményeket, a vendéglátóhelyek korlátozottan lehetnek csak nyitva a Seychelle-szigeteken, írja a BBC.

Az ok az újra felerősödő járvány, a 100 ezer lakosú szigetcsoporton május első három napjában 500 új esetet regisztráltak. Ez Magyarország méretére vetítve 50 ezer új esetet jelentene. Így összesen ezer aktív fertőzöttről tudnak a szigeteken.

Kritikus a helyzet

Mindez azért szokatlanabb, mert az ország több mint hatvan százaléka már két oltást is kapott. A jelenlegi aktív fertőzötteknek pedig a harmada kapott két oltást az ország hírügynöksége szerint.

A Seychelle-szigeteken a beoltottak nagyjából 60 százalékát a Magyarországon is használt, kínai Sinopharm termékével oltották be kétszer. A többieket indiai gyártású AstraZeneca-oltással.

Az összes kivételes erőfeszítés ellenére országunkban kritikus a Covid-helyzet, sok napi esetet jelentettek a múlt héten” – mondta Peggy Vidot egészségügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

A napi regisztrált esetszámok Magyarországgal összehasonlítva
A napi regisztrált esetszámok Magyarországgal összehasonlítva

A Seychelle-szigetek április 12-től kezdett lazításokba, onnantól többek közt korlátozásokkal kinyithattak a vendéglátóhelyek, a kaszinók és a mozik, vagy épp a boltok este 6 helyett már 8-ig lehettek nyitva.

Utazni vagy nem utazni: milyen szabályok várhatók nyáron Európában?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:29 0:00

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG