Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Portik Tamás húsz évet kapott első fokon az ügetői merénylet és egy gyilkosság miatt


Portik Tamás vádlott a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 16-án
Portik Tamás vádlott a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 16-án

Húsz év fegyházbüntetésre ítélte Portik Tamást az 1996-os ügetői merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében pénteken első fokon a Fővárosi Törvényszék. A másodrendű vádlott, K. Gábor 14 év fegyházbüntetést kapott.

A bíróság szerint Portik Tamás bízta meg Tanyi Györgyöt, hogy ölje meg a hajtóként dolgozó Lakatos Csabát még 1996-ban. A bíróság ebben az ügyben felbujtóként, aljas indokból elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek Portik Tamást – számolt be az MTI.

A hajtóként dolgozó Lakatos Csabára 1996. november 13-án este az ügetőn négy lövést adtak le, amelyből három golyó eltalálta, de a férfi túlélte a támadást.

A törvényszék szerint ugyancsak Portik Tamás adott megbízást 1999-ben gyermekkori barátjának, Gyüre Józsefnek a megölésére.

A férfit a per másodrendű vádlottja, K. Gábor lőtte le, őt ezért 14 év fegyházbüntetéssel sújtották.

A bíróság Portik Tamást ebben az ügyben felbujtóként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, és halmazati büntetésül húsz év fegyházbüntetésre ítélte.

Portik Tamás a kilencvenes évek olajmaffia-botrányainak egyik kulcsszereplője volt. A Prisztás-gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla 2016. május 26-án ítélte 15 év fegyházra jogerősen felbujtóként elkövetett emberölés miatt. 2017-ben a Fenyő-gyilkosság ügyében hozott újabb jogerős ítéletében 13 évet kapott.

XS
SM
MD
LG