Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„A falu egy fontos közösségi élménnyel lesz szegényebb, hogy nincsenek hétvégi meccsek” – Csillag Péter


Csillag Péter
Csillag Péter

Csillag Péter 2015-ben kezdte dokumentálni azokat a kistelepülési focipályákat, ahol az igazán nagy meccsek történnek: a „hátsó füveseket”. Az immár több mint 150 helyszínt bemutató sorozat olyan Magyarországot láttat a foci által, amelyet sokszor észre sem akarunk venni.

Csillag Péter sportújságíró 2010 óta az összes labdarúgó-világbajnokságon és Eb-n ott volt, tudósított a világ legnagyobb meccseiről. Azonban Messi vagy Mbappé világán kívül más is megfogta a fociban: a „hátsó füvesek”, azok a pályák, azok a kistelepülések, ahol szomszédvárak vérre menő harcát láthatjuk, és ahol igazán ott van a mai Magyarország.

Csillag Péter Hátsó füves című sorozatát pár éve már könyvként is megvásárolhatjuk. Betekintést nyerhetünk a magyar társadalom alig látható szegleteibe, és megismerhetünk olyan helyeket, amelyekről kevesen hallottak, de a foci még a legkisebb bodrogközi településsel is összeköti Budapestet vagy a megyeszékhelyeket.

A Szelfi adását Csillag Péterrel megnézheti YouTube-on:

Itt pedig meghallgathatja:

„A falu egy fontos közösségi élménnyel lesz szegényebb, hogy nincsenek hétvégi meccsek” – Csillag Péter
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:34:30 0:00
  • 16x9 Image

    Kuczogi Jakab

    Kuczogi Jakab a Szabad Európa videós újságírója. 2020-ban végzett a Színház- és Filmművészet Egyetem televíziós műsorkészítő szakán, jelenleg pedig az ELTE politikatudományok szakának hallgatója. Az elmúlt években az ATV és az RTL Híradójának riportere volt. 

XS
SM
MD
LG