Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„A halogatásnak több előnyét látom, mint hátrányát” – archív beszélgetés Kövér Lászlóval az ügynöktörvényről


A besúgók, a volt titkosszolgálati munkatársak kiszűrése a közéletből volt az egyik legfontosabb téma a kilencvenes évek elején a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságában – derül ki az 1992-es interjúból, amelyben a testület akkori elnöke, Kövér László a demokratikus elvárásokról is beszélt.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

„A halogatásnak több előnyét látom, mint hátrányát” – archív beszélgetés Kövér Lászlóval az ügynöktörvényről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:22 0:00

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG