Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A hétvégén több mint 230 halálos áldozatot követelt itthon a járvány


Gyerekek oltására kialakított oltóhely a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban Miskolcon, 2022. január 15-én.
Gyerekek oltására kialakított oltóhely a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban Miskolcon, 2022. január 15-én.

Az elmúlt három napban 13.261 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon, a járvánnyal összefüggésben, a hivatalos adatok szerint, elhunyt 233 beteg. Magyarország lélegeztetőgépeket küld Ukrajnának, a brit kormány pedig már az utolsó korlátozóintézkedések megszüntetéséről tárgyal.

A hétvége adatai szerint péntek óta 13.261 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon, velük a ezzel a járvány kezdete óta összesen 1.759.685 nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 233 beteg, velük az elhunytak száma 43.299 emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 189.560. Kórházban 4741 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen.

Magyarország lélegeztetőgépeket ad Ukrajnának

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentése szerint Magyarország 120 lélegeztetőgéppel segíti Ukrajnát. A berendezések fele Kárpátaljára, másik fele más ukrajnai kórházakba kerül.

Magyarország korábban ugyanennyi berendezést adott már Ukrajnának, a mostani adomány szétosztását, a miniszter tájékoztatása szerint, ismét az ökumenikus segélyszervezet koordinálja.

Nagy-Britanniában eltörölhetik a Covid-fertőzöttek karanténkötelezettségét

A brit kormány várhatóan hétfőn véglegesíti azt a kormánystratégit, amely arról szól, hogy a szigetország miként tud a továbbiakban együtt élni a koronavírussal. A tervet Boris Johnson miniszterelnök este részletezi a londoni alsóházban.

Korábbi jelzések alapján a miniszterelnök várhatóan hivatalosan is bejelenti, hogy a héten hatályukat vesztik a lakossági szabadságjogokat korlátozó, még érvényben lévő utolsó járványügyi intézkedések.

Boris Johnson már korábban kilátásba helyezte annak a jogi kötelezettségnek a megszüntetését is, amelynek alapján jelenleg még elkülönítésbe kell vonulniuk mindazoknak, akiknek a koronavírus-tesztje pozitív lett.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG