Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„A képet a néző fejezi be” – Szelfi Korniss Péter fotográfussal


Szelfi cover
Szelfi cover

A Kolozsváron született Korniss Péter ma az egyik legismertebb magyar fotóművész. Eddig összesen 16 országban volt önálló kiállítása, képei a legnagyobb magazinokban (National Geographic, Geo, Time, stb.) is megjelentek világszerte. A munkásságát Magyarországon Magyar Művészetért-díjjal, Kossuth-díjjal, Pulitzer-emlékdíjjal, Prima Primissima-díjjal, Hazám-díjjal és Magyar Örökség-díjjal ismerték el. Legutóbb Budapesten a Várfok galériában volt kiállítása, Hosszú úton címmel, ahol az általa évtizedeken át fotózott erdélyi falu, Szék jelenét is bemutatta. Ezekből a munkáiból nemrég – azonos címmel – fotóalbum is megjelent.

A Szabad Európa podcastjában, a Szelfiben Korniss Péterrel többek között a tánc (balett és néptánc) fényképezés műhelytitkairól beszélgettünk, s arról, hogy milyen nehézségekkel találkoztak Ceausescu Romániájában, amikor magyar falvakban fotóztak.

„A képet a néző fejezi be” – Szelfi Korniss Péter fotográfussal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:43:05 0:00
Közvetlen elérés

  • 16x9 Image

    Horn Gabriella

    Horn Gabriella a Szabad Európa rovatvezetője. Több mint húsz éve újságíróként dolgozik. Cikkei az online és a nyomtatott sajtóban jelentek meg, televíziós riporter is volt. Az alapítás óta szerzője volt az atlatszo.hu oknyomozó portálnak, az elmúlt években a lap munkatársa volt. Több nemzetközi újságíróprojektben segítette a határokon átívelő korrupciós ügyek, hatalmi visszaélések feltárását. ​A hortobágyi földmutyiról szóló riportjáért Hégető Honorka-díjat és Telenor-különdíjat kapott munkatársával közösen, egy másik írásáért pedig a Soma-díj zsűrije részesítette elismerésben. 

XS
SM
MD
LG