Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A környezetromboló cégek megúszhatják a büntetést – interjú a WWF szakértőjével


Dedák Dalma, a WWF Magyarország szakértője
Dedák Dalma, a WWF Magyarország szakértője

A magyar emberek fizetik meg a profitorientált vállalatok környezeti költségeit, olykor egészségük, életéveik árán – többek között ezt állítja közleményében a nagy port kavaró, szeptemberi kormányrendelet ellen tiltakozó egyik környezetvédő szervezet, a WWF Magyarország.

Az új szabály szerint a környezetet szennyező cégek hatósági szerződéssel kerülhetik meg a károkozás esetén kiszabott bírság megfizetését. Podcastunkban többek között erről is beszélgettünk a szervezet szakértőjével, Dedák Dalmával, aki meghívott előadója volt a parlament Fenntartható Fejlődés Bizottságának a rendeletről rendezett ülésén.

A környezetromboló cégek megúszhatják a büntetést – interjú az WWF szakértőjével
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:36:38 0:00
Közvetlen elérés

  • 16x9 Image

    Horn Gabriella

    Horn Gabriella a Szabad Európa rovatvezetője. Több mint húsz éve újságíróként dolgozik. Cikkei az online és a nyomtatott sajtóban jelentek meg, televíziós riporter is volt. Az alapítás óta szerzője volt az atlatszo.hu oknyomozó portálnak, az elmúlt években a lap munkatársa volt. Több nemzetközi újságíróprojektben segítette a határokon átívelő korrupciós ügyek, hatalmi visszaélések feltárását. ​A hortobágyi földmutyiról szóló riportjáért Hégető Honorka-díjat és Telenor-különdíjat kapott munkatársával közösen, egy másik írásáért pedig a Soma-díj zsűrije részesítette elismerésben. 

XS
SM
MD
LG