Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A koronavírus-app használatát sürgeti a német kormány


Jens Spahn német egészségügyi miniszter
Jens Spahn német egészségügyi miniszter

A német egészségügyi miniszter felhívást tett közzé, amelyben azt kéri mindenkitől, hogy töltsék le és használják az úgynevezett Corona Warn applikációt.

A program lényege, hogy lekövesse és kiszűrje, valamint figyelmeztesse a koronavírus kockázatának kitett felhasználókat. Az alkalmazás mintegy 3 hónapja elérhető, és több mint 18 millióan töltötték le. Ez több, mint az összes ehhez hasonló applikáció letöltés Európában.

Ennek ellenére alig 5 ezren jelentettek pozitív esetet- mondta Jens Spahn. Az egészségügyi minister hozzátette, hogy a pozitív esetek töredéke kerül csak be a rendszerbe, a legtöbben a forró drótot használják, elsősorban azért, mert személyiségi jogaikat féltik.

"Ha pozitív eredményt kap kérjük, használja az alkalmazást, hogy tájékoztatni lehessen azokat, akikkel kapcsolatban állt" - mondta a Reuters szerint az egészségügyi minister.

Az applikációt a Deutsche Telekom az SAP-vel közösen fejlesztette ki. Bár az alkalmazás óriási népszerűségnek örvend, egyelőre kevés bizonyíték szól amellett, hogy segít visszaszorítani a járvány terjedését- ennek ellenére a német kormány nem hátrál meg, továbbra is támogatják a Corona Warn alkalmazást.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy folyamatban van az applikáció funkcióinak bővítése, így a jövőben már tünetkövetővel is találkozhatnak a felhasználók, így könnyebben azonosíthatják a gyanús eseteket.

XS
SM
MD
LG