Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az uniós korrupciós lista utolsó helyén – „Kleptokrata állam van most már Magyarországon”


Egy húszmilliós nagy-magyarországos virágágyás kockakövekből kirakva. Uniós pénzből soha fel nem épült inkubátorház. És egy lepukkant utca, amit az eu-s ingyenpénz miatt inkább tanösvénnyé kereszteltek át, de még a helyiek sem tudnak róla. Báthory Róbert a Szabadon legújabb epiódjában egynapos túrára indult Hadházy Ákossal a korrupció-gyanús esetek felderítésének élharcosával.

Az úticél Nógrád-vármegye, egy kis kitérővel. De az uniós pénzek és a magyar adóforintok eltérítése nem Nógrád-specifikus jelenség, hanem országos. Egy friss korrupció érzékelési index szerint tavaly Magyarország lett az Európai Unió legkorruptabb állama, vagyis, amit büntetlenül el lehet lopni, azt el is lopják.

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG