Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„A magyar társadalom alapvetően intoleráns” – archív műsor a homoszexuálisok helyzetéről


Ezen a héten zajlott a Pride-felvonulás, az LMBTQ közösségi fesztivál záró hetének leglátványosabb eseménye. Ebből az alkalomból idézzük fel a Szabad Európa Rádió 1992-es műsorát a magyarországi homoszexuálisok akkori helyzetéről, problémáiról, elfogadottságáról. Kerekasztal-beszélgetés aktivistákkal és szexológussal.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

„A magyar társadalom alapvetően intoleráns” – archív műsor a homoszexuálisok helyzetéről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:16 0:00

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG