Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A magyar zene nem periférikus jelentőségű – archív beszélgetés Durkó Zsolt zeneszerzővel


Durkó Zsolt zeneszerző, 1980

A magyar zeneszerzésre nem jellemző, hogy elmaradna a nyugati színvonaltól – mondta a nemzetközileg elismert művész, aki többek között a BBC-nek, a Philip Jones Brass Ensemble-nek és a Magyar Állami Operaháznak is komponált. Az 1992-es beszélgetésben a kortárs magyar zene helyzete is szóba kerül.

Itt tudja meghallgatni az interjút:

A magyar zene nem periférikus jelentőségű - archív beszélgetés Durkó Zsolt zeneszerzővel
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG