Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A mitikus vérségi kapcsolatok helyett politikai nemzet – archív beszélgetés Kende Péter politológussal


A 90-es évek elején az átalakuló Európának nagy kihívást jelentettek az egymás mellett élő kis nemzetek, nemzeti és etnikai kisebbségek potenciális és valóságos konfliktusai, amelyek – mint a délszláv válság akkoriban frissen megmutatta háborúhoz is vezethetnek. Ezzel is foglalkozik az interjú.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

A mitikus vérségi kapcsolatok helyett politikai nemzet - archív beszélgetés Kende Péter politológussal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:51 0:00

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG