Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A Mol-vezér vette meg az új honvédelmi miniszter csehországi repülőgépgyártó cégét


Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfón 2022. március 10-én
Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfón 2022. március 10-én

Az Aero Vodochody közleménye szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf az SI 13 Aero Zrt.-nek adta el az Aeróban meglévő többségi részesedését. A cég mögött Hernádi Zsolt, a Mol vezetője áll – írja a közlemény alapján a Telex.

Az Aero kisebbségi részesedését továbbra is a cseh Omnipol a.s. vállalat birtokolja. A közlemény szerint Hernádi Zsolt üzletszerzése erősíti az Aero piaci pozícióját.

Az 52 éves Szalay-Bobrovniczky Kristóf, saját bevallása szerint Habony Árpád „bajtársa", az ötödik Orbán-kormány honvédelmi minisztere, aki Benkő Tibort váltotta a poszton. Miniszteri kinevezése után, összeférhetetlenség miatt, meg kellett válnia több érdekeltségétől. Felesége Szentkirályi Alexandra korábbi főpolgármester-helyettes, jelenleg kormányszóvivő.

Májusban jelentették be, hogy akkor még Szalay-Bobrovniczky Kristóf többségi tulajdonában lévő cseh Aero Vodochody szállít majd 12 db L-39 NG típusú repülőgépet a Magyar Honvédségnek. Az ügylet részletei nem nyilvánosak, de saját becsléseink szerint egy gép ára elérheti a 20 millió dollárt. Ennek az ügynek a részleteit az alábbi videóban foglaltuk össze.

A kormányszóvivő férjének cége szállít majd repülőgépeket a Magyar Honvédségnek
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:16 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG