Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A NER és azok, akiknek nem kell. Ellenállás a NER-ben - a sorozat záró, 12. része


Horváth András, Törley Kata és Szabó Andrea
Horváth András, Törley Kata és Szabó Andrea

Mi a forgatókönyve a NER-rel szembeni ellenállásoknak, és azok semlegesítésének a hatalom részéről? Miért válik minden szakmai, szakpolitikai tiltakozás a rendszer egésze elleni fellépéssé? Miért választják sokan az egyéni érdekkijárások útját a más sértettekkel való összefogás helyett?

A nemzeti együttműködés rendszerét értékelő sorozatunk utolsó részében az ellenállásról lesz szó.

Kerényi György beszélgetőtársai Törley Kata, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetőjeés Horváth András, aki az adóhivatal kiemelt adózók főosztályán dolgozott, és 2013-ban a nyilvánosság elé állt eltussolt adóhivatali vizsgálatokról szóló bizonyítékokkal. Személyes tapasztalataikat Szabó Andrea politikatudós értékeli.

Mivel a kormány egyik képviselője sem vállalta a nyilvánosságot, hogy a sorozat 13.nak tervezett záró részében elmondja, hogyan látják a NER működtetői saját rendszerüket, így a mostani, a 12., egyben sorozatunk utolsó része is lett.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Az ellenállás melankóliája - Élet a NER-ben: 12., utolsó rész
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 1:03:53 0:00

A podcast írott változatát július 7-től, szerdától olvashatják oldalunkon.

Sorozatunk összes epizódját megtalálja ezen az oldalon.

  • 16x9 Image

    Kerényi György

    Kerényi György közel harmincéves újságírói pályája során hét médiumot alapított vagy vett részt az indításában: köztük kalóz-, roma és két börtönrádiót, valamint mainstream újságokat. Volt a Kossuth rádió főszerkesztője és három évig dolgozott a szlovák közszolgálati média magyar adójánál, a Pátria Rádiónál. Tíz évig tanított az ELTE médiatanszékén. 

XS
SM
MD
LG