Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A költő, aki annyi nyugtatót vett be az első felolvasóestjén, hogy majdnem elaludt a színpadon


45 évesen a születésnapján fogadta meg, hogy nem fog többet maszkolni, azaz hazudni többet sem önmagának sem másoknak. Fél évvel ezután Izraelben a sivatagban kezdett el verseket írni kendőzetlenül. Azt mindig is tudta, hogy nem úgy működik, mint mások és a társadalmi elvárások miatt – amiknek megpróbált megfelelni – sehogy nem funkcionált Magyarországon. Barukh a Facebookon kezdte el publikálni a verseit, nem sokkal később a versei kapcsán több pszichológus jelzése alapján derült ki, hogy ADHD-s és Asperger-szindrómás.

A Barukh-kal készült Szelfi második részében beszélgettünk az első felolvasásáról is, amitől annyira félt, hogy annyi nyugtatót vett be, hogy majdnem elaludt a színpadon és arról is, hogy mi változott az életében és a költészetében attól, hogy tudja mi a diagnózisa. Nagyinterjú az önjelölt költő terápiájáról és neurodivergens naplójáról.

A költő, aki annyi nyugtatót vett be az első felolvasóestjén, hogy majdnem elaludt a színpadon
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:37:01 0:00

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG