Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A piacgazdaság terhe és az „új kapitalisták” megjelenése – archív műsor a kádárista nosztalgiáról


Kádár János Csillebércen (Úttörőváros) 1973-ban
Kádár János Csillebércen (Úttörőváros) 1973-ban

A rendszerváltás után egyik napról a másikra változott meg a gazdasági környezet, majd fokozatosan ennek társadalmi hatását is megérezték az emberek. Az 1990 előtti évek „boldog békeideje” utáni vágyakozásról készített felmérésről beszél Vásárhelyi Mária szociológus. A felvétel minősége az első percek után javul.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

A piacgazdaság terhe és az "új kapitalisták" megjelenése — archív műsor a kádárista nosztalgiáról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:41 0:00

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG