Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A Szabad Európa jelenti: Ülésteremből távozó Orbán, tiltakozás Szerbiában


Balázs Péter korábbi külügyminiszter szerint fontos fordulat történt az Európai Unió belső életében, amikor Orbán Viktor ideiglenesen távozott az Ukrajna csatlakozási tárgyalásairól szóló szavazáskor. Szerbiában Aleksandar Vučić elnök pártja nyerte a választásokat, de az ellenzék szerint Belgrádban csalással. A hét legnézettebb multimédiás tartalmaiból válogattunk.

Városból vidékre című minisorozatunk utolsó részében a Hét Kenyér Ökofarmot mutattuk meg önöknek. Az ukrán törvényhozás december elején egy új, a nemzeti kisebbségek jogait jelentősen bővítő törvényt fogadott el. A kárpátaljai magyar közösségek vezetői azzal a felhívással fordultak Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz és az Európai Unió vezetéséhez, hogy támogassák Ukrajna európai integrációját. Ukrán kollégáink interjút készítettek Babják Zoltánnal, Beregszász város polgármesterével. Tiltakozási hullám indult a szerbiai választások után, az ellenzék szerint csalás történt. Elhunyt Kasza László újságíró.

  • 16x9 Image

    Nagy András

    Nagy András korábban televíziós riporterként, tudósítóként és műsorvezetőként dolgozott, többek között az RTL Klubnál és a Magyar Televíziónál. Az utóbbi tíz évben videóriporter volt az egykori Népszabadságnál, majd az AP és az FSN amerikai hírügynökségnél. Most a Szabad Európa multimédiás tartalmait szerkeszti.

XS
SM
MD
LG