Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A templom már a zaciban – az eladósodott MET egyház és a kormány csatája


Sosem voltak puszipajtások, de tisztelték egymást. Összeadta Orbán Viktort Lévai Anikóval, majd később az első két gyermeküket, Ráhelt és Gáspárt is ő keresztelte meg. Ám a Fidesz 2010-es kétharmadával a tiszteletnek vége lett. Iványi Gábor lelkészt és egyházát azóta próbálja ellehetetleníteni a kormány, ha kell, akár alkotmánysértően, törvényt szegve. A lelkész szerint azért, mert nem állt be a sorba, és ellentmondott a kormányfőnek.

A Szabadonban Báthory Róbert most megmutatja, hogy a vezető, Iványi Gábor szerint 2011 óta hogyan és milyen módszerekkel tesz keresztbe a Fidesz–KDNP a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek, és azt is, hogy mi van azokban az intézményekben, ahol hónapok óta nem kaptak fizetést a dolgozók.

Iványi Gábor a Szabadonnak azt nyilatkozta: már 2010-ben kapott egy levelet, amelyben az állt: írja össze, hogy melyik intézményét kinek ajánlja fel ingyen; ha nem teszi, baj lesz. Lett is baj.

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG