Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A tengerbiológus, akit Magyarországon harapott meg egy cápa


A tengerbiológus, akit Magyarországon harapott meg egy cápa
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:36 0:00
Közvetlen elérés

Azt mondja: náluk szakmai ártalom, ha valakinek a fenekébe harap egy krokodil vagy épp egy cápa szakít ki egy kis darabot belőle, ilyen a tengerbiológusok élete. Sétáltatott már cápát a hóna alá csapva, hogy feléledjen a sokkhatásból és látta, hogyan pusztulnak el a korallszirtek egy év alatt.

Azt mondja: náluk szakmai ártalom, ha valakinek a fenekébe harap egy krokodil vagy épp egy cápa szakít ki egy kis darabot belőle, ilyen a tengerbiológusok élete. Sétáltatott már cápát a hóna alá csapva, hogy feléledjen a sokkhatásból. Látta, hogyan pusztulnak el a korallszirtek egy év alatt a Maldív-szigeteken és a világ legelhagyatottabb helyein is dolgozott már környezetvédelmi projektekben egyedüli magyarként.

Karáth Emil tengerbiológus és operatőr az elmúlt évtizedekben bejárta az egész világot. Készített interaktív reggeli víz alatti műsort és olyan helyeken is forgatott, ahol a mai napig dinamittal halásznak. Tengerbiológusként szeretné a gyerekeket is bevonni az óceánok, tengerek megmentésébe, ehhez keres most támogatókat a Kids for the Oceans projekt keretében.

XS
SM
MD
LG