Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

“A vétó vészfék, és a vészféket nem rángatjuk”: Végh Zsuzsanna a NER külpolitikájáról - Élet a NER-ben 11. rész


Végh Zsuzsanna külpolitikai szakértő
Végh Zsuzsanna külpolitikai szakértő

Magyarország elveszítheti a XXI. századot, ha nem szövetségi rendszere erősítésével akar sikeres lenni. A külpolitika a hazai erőből politizálás folytatása lett, átláthatatlan elköteleződésekkel a keleti nyitás jegyében. Végh Zsuzsanna elemző Kerényi György vendége a NER-sorozat új epizódjában.

Uniós felmérések szerint Magyarország a leginkább csalódást keltő tagállam unió szerte. Magyarországnak 2018-ra kialakult az a reputációja, hogy az országgal nem nagyon lehet számolni, illetve együttműködni. Egy olyan rendszerben, ami alapvetően a kompromisszumkeresésről szól, tárgyalásos megoldásokra törekszik, ez stigma, problémás pozíció – mondja Végh Zsuzsanna.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

„Magyarországot tartják a legkiábrándítóbb partnernek” – Végh Zsuzsanna a NER külpolitikájáról - Élet a NER-ben 11. rész
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:43:05 0:00

A podcast írott változatát június 30-tól, szerdától olvashatják oldalunkon.

A nemzeti együttműködés rendszerét értékelő sorozatunk következő részében a NER-rel szemben ellenállásról lesz szó. A vendégek:Törley Kata, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője és Horváth András, aki az adóhivatal kiemelt adózók főosztályán dolgozott, és 2013-ban a nyilvánosság elé állt eltussolt, lecsendesített adóhivatali vizsgálatokról szóló bizonyítékokkal. Beszélgetőtársuk Szabó Andrea politikatudós, a Politikatudományi Intézet igazgatóhelyettese.

A podcast július 4-től lesz hallgatható vagy letölthető.

Sorozatunk korábbi epizódjait megtalálja ezen az oldalon, ahol fel is tud iratkozni az új részekre.

  • 16x9 Image

    Kerényi György

    Kerényi György közel harmincéves újságírói pályája során hét médiumot alapított vagy vett részt az indításában: köztük kalóz-, roma és két börtönrádiót, valamint mainstream újságokat. Volt a Kossuth rádió főszerkesztője és három évig dolgozott a szlovák közszolgálati média magyar adójánál, a Pátria Rádiónál. Tíz évig tanított az ELTE médiatanszékén. 

XS
SM
MD
LG