Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az ember veszélyesebb az állatnál, mert utóbbi ösztönből működik, előbbi szabad akaratából bántja embertársát


Az ember veszélyesebb az állatnál, mert utóbbi ösztönből működik, előbbi szabad akaratából bántja embertársát
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:23:17 0:00

Családját hitük miatt üldözték Iránban, neki gyerekként, Ausztriában felnőve megkülönböztetésben volt része. Dr. Ajang Armin Farid most igazságügyi fogorvosszakértőként segít harapásnyomok vizsgálatával kézre keríteni gyilkosokat, erőszaktevőket, és azonosítani tömegszerencsétlenségek áldozatait.

Sikeres fogorvos, Budapesten saját rendelője van, de mellette igazságügyi fogorvosszakértő. Gyilkossági, nemi erőszak- vagy gyerekbántalmazási ügyekben segít a harapásnyomok vizsgálatával kézre keríteni az elkövetőket, vagy tömegszerencsétlenségek áldozatait azonosítja a fogazatuk alapján, mint ahogy tette ezt a Hableány-katasztrófa esetében.

Emellett képzéseket tart a rendőrségnek, hogy fel tudják ismerni a harapásnyomokat, illetve azt, hogy bizonyító erejűek. Ő volt akkor is az igazságügyi szakértő, amikor 2013-ban egy két hónapos csecsemőt bántott többször is az apja. A férfi megverte, több helyen megharapta, végül meg is rúgta a nyolchetes Daniellát, mert a sírásától nem tudta nyugodtan nézni a tévét. A kisbabát két orvos is látta, de egyik sem vette észre a bántalmazás jeleit, még a harapásnyomokat sem. Végül az intenzívre került a baba. Itt jött a képbe Farid.

A hivatásáról sok mindent lehet tehát mondani, de azt nem, hogy túl könnyed vagy derűs lenne. Azért csinálja, amit csinál, hogy így szolgálja a társadalmat, mert ezt követeli meg tőle az igazságérzete – mondja. Gyerekként megkülönböztetésben volt része, családja Iránból származik, ő Ausztriában nőtt fel. Hitük miatt kellett menekülniük családtagjainak Iránból szerte a világba. Bár ma már kivégezni nem végzik ki a hozzá hasonló, bahái hitűeket, de más módszerekkel még mindig üldözik őket Iránban.

XS
SM
MD
LG