Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ajtókat nyit meg, ápol és eltakar – megjelent a műkincspiacon a tehetős új NER-generáció


Molnár Dóra és Száraz István
Molnár Dóra és Száraz István

„Csak idő kérdése volt, hogy a műtárgypiacon is megjelenjen az új NER-es generáció, mert akinek sok pénze van, abban egy idő után felmerül, hogy műtárgyakat vásároljon” – mondta a Szabad Európának egy műgyűjtő. Így lehet ez Száraz Istvánnal is, aki a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a baráti köréhez tartozik. Számos nyugat-európai városban, így Bécsben, Párizsban és Londonban is fiatal magyar műgyűjtőként, a kortárs művészet mecénásaként ismerik.

Mióta és vajon miért népszerű a NER-fiatalok körében a műgyűjtés? Honnan származhat a műtárgyak vásárlásához szükséges vagyon? Kik segítik tanácsaikkal a mecénásként debütálókat, és miért nem vállalják névvel, amikor nyilatkoznak nekünk? Egyebek között erről írt Keller-Alánt Ákos, a Sztoriban vendége. A vele készült podcastot itt hallgathatja meg:

Ajtókat nyit meg, ápol és eltakar – megjelent a műkincspiacon a tehetős új NER -generáció
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:18:34 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG