Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Al Ghaoui Hesna: "Nem szeretném, ha a gyerekeim egy olyan országban nőnének fel, ahol intolarencia van"


Al Ghaoui Hesna: "Nem szeretném, ha a gyerekeim egy olyan országban nőnének fel, ahol intolarencia van"
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:52:51 0:00
Közvetlen elérés

Volt, hogy egy ötcsillagos szálloda vécéje mellett aludt egy fotelban egy hétig. Megjárta a legnagyobb háborúkat, Darfurtól, Libanonon át egészen Afganisztánig. Robbant mellette bomba, nézték kémnek is és majdnem meglincselték. Al Ghaoui Hesna újságíró és családja most Amerikába költözik.

Volt, hogy egy ötcsillagos szálloda vécéje mellett aludt egy fotelban egy hétig. Megjárta a legnagyobb háborúkat, Darfurtól, Libanonon át egészen Afganisztánig. Robbant mellette bomba, nézték kémnek is és majdnem meglincselték. A félelmét megtanulta az előnyére fordítani, erőt merített belőle a legrázósabb helyzetekben is.

Al Ghaoui Hesna sok konfliktuszónában járt, sosem nevezte magát azonban haditudósítónak, inkább külpolitikai újságírónak vagy riporternek. 12 évig dolgozott az MTV-ben, ahonnan végül 2017-ben jött el. Nem bánta meg a döntését. Beszélünk arról, hogy hogyan érintette az, amikor az MTV-ben épp a migránsok ellen uszítottak, miközben ő ott dolgozott és arról, hogy miért hagyja el az országot augusztusban és hova költöznek a családjával.

Az újságíró szerint a kormány az elmúlt években sokszor átlépte azt a vörös vonalat, amellyel nem tudott azonosulni ezért elgondolkodott rajta, hogy elköltöznek. De eddig mindig maradtak a szülei miatt és azért is, hogy küzdjön a társadalmi változásért.

XS
SM
MD
LG