Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"Más embert kíván a politika és mást a tudomány" - archív beszélgetés Ormos Mária történésszel


"Más embert kíván a politika és mást a tudomány" - archív beszélgetés Ormos Mária történésszel
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00

Podcast-sorozatunkban elődünk, a Szabad Európa Rádió időtálló, korábbi műsorait elevenítjük fel. Ebben az epizódban az Ormos Mária történésszel, a Janus Pannonius Tudományegyetem volt rektorával 1992-ben készült interjút idézzük fel.

Több mint 70 éve, 1950-ben hangzott fel a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-ig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagytak hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcast-sorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: 20. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Ebben az epizódban a Szabad Európa Rádió korábbi, 1992. március 22-én sugárzott műsorát idézzük fel. Ormos Mária történésszel, a Janus Pannonius Tudományegyetem volt rektorával beszélget Tamás Ottó.​

"Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre."
XS
SM
MD
LG