Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Más embert kíván a politika, és mást a tudomány” – Archív beszélgetés Ormos Mária történésszel


„Más embert kíván a politika, és mást a tudomány” – Archív beszélgetés Ormos Mária történésszel
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:58 0:00

Podcastsorozatunkban elődünk, a Szabad Európa Rádió időtálló, korábbi műsorait elevenítjük fel. Ebben az epizódban az Ormos Mária történésszel, a Janus Pannonius Tudományegyetem volt rektorával 1992-ben készült interjút idézzük fel.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Ebben az epizódban a Szabad Európa Rádió korábbi, 1992. március 22-én sugárzott műsorát idézzük fel. Ormos Mária történésszel, a Janus Pannonius Tudományegyetem volt rektorával beszélget Tamás Ottó.​

"Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre."
XS
SM
MD
LG