Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"Az élet önmagát tartja fönn" - archív beszélgetés Szent-Györgyi Alberttel


"Az élet önmagát tartja fönn" - archív beszélgetés Szent-Györgyi Alberttel
please wait

No media source currently available

0:00 0:31:28 0:00

Podcast-sorozatunkban elődünk, a Szabad Európa Rádió időtálló, korábbi műsorait elevenítjük fel. Ebben az epizódban az 1965. december 26-ai műsorát, a Szent-Györgyi Alberttel készült interjút idézzük fel. A Nobel-díjas orvost, biokémikust Woods Hole-i otthonában kereste fel Koréh Ferenc.

Több mint 70 éve, 1950-ben hangzott el a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja először, és 1993. november 1-ig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagytak hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcast-sorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: 20. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Ebben az epizódban a Szabad Európa Rádió korábbi, 1965. december 26-ai műsorát hallgathatják meg. Szentgyörgyi Albert Nobel-díjas orvost, biokémikust Woods Hole-i otthonában kereste fel Koréh Ferenc.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG