Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„A szabad tájékoztatás szükségszerűen ellenérzéseket is kelt” – Archív beszámoló a sajtószabadságról


„A szabad tájékoztatás szükségszerűen ellenérzéseket is kelt” – Archív beszámoló a sajtószabadságról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:48 0:00

Podcastsorozatunkban elődünk, a Szabad Európa Rádió időtálló, korábbi műsorait elevenítjük fel. Ebben az epizódban egy 1990-es műsort idézünk fel, amelyet Vári János és a szerkesztő Kézdi Pál készített a nyugati demokráciák sajtószabadságáról és az újságírók felelősségéről.

Több mint 70 éve, 1950-ben hangzott el a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja először, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Ebben az epizódban a Szabad Európa Rádió korábbi, 1990. október 29-én sugárzott műsorát idézzük fel. A Nyugati úton című sorozatban a nyugati demokráciák szólás-, sajtó- és tájékoztatási szabadságával foglalkozik Vári János és a szerkesztő, Kézdi Pál.​

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG