Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"A szabad tájékoztatás szükségszerűen ellenérzéseket is kelt" - archív beszámoló a sajtószabadságról


"A szabad tájékoztatás szükségszerűen ellenérzéseket is kelt" - archív beszámoló a sajtószabadságról
please wait

No media source currently available

0:00 0:30:48 0:00

Podcast-sorozatunkban elődünk, a Szabad Európa Rádió időtálló, korábbi műsorait elevenítjük fel. Ebben az epizódban egy 1990-es műsort idézünk fel, melyet Vári János és a szerkesztő Kézdi Pál készített a nyugati demokráciák sajtószabadságáról és az újságírók felelősségéről.

Több mint 70 éve, 1950-ben hangzott el a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja először, és 1993. november 1-ig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagytak hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcast-sorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: 20. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Ebben az epizódban a Szabad Európa Rádió korábbi, 1990. október 29-én sugárzott műsorát idézzük fel. A Nyugati úton című sorozatban a nyugati demokráciák szólás-, sajtó-, és tájékoztatási szabadságával foglalkozik Vári János és a szerkesztő Kézdi Pál.​

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG