Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A kompromisszumkényszer mint a demokrácia egyik alapja – Archív visszatekintés a kilencvenes évekre


A kompromisszumkényszer mint a demokrácia egyik alapja – Archív visszatekintés a kilencvenes évekre
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:11 0:00

Podcastsorozatunkban a Szabad Európa Rádió korábbi műsorait idézzük fel. Ebben az epizódban egy 1993-as adást hallgathatnak meg a demokratikus parlamentek kétharmados szavazási rendszeréről. A mikrofonnál Láng Júlia.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Ebben az epizódban a Szabad Európa Rádió korábbi, 1993. április 5-én sugárzott műsorát idézzük fel. A Világszerte című sorozatban a demokratikus parlamentek kétharmados szavazási rendszerével foglalkozott a műsor készítője, Láng Júlia.​

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG