Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„A kompromisszumok, a gyakorlatias érdekek ütköztetése és kiegyezése a politika alapja” – archív interjú Veér Andrással


„A kompromisszumok, a gyakorlatias érdekek ütköztetése és kiegyezése a politika alapja” – archív interjú Veér Andrással
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:21 0:00

Milyen kihívások álltak egy újonnan alakult kis párt előtt a rendszerváltás után? Podcastunkban a Szabad Európa Rádió korábbi műsorait idézzük fel. Az 1993. július 25-én sugárzott adásban Veér Andrással, ideg- és elmegyógyásszal, az egykori Köztársaság Párt alelnökével beszélgetett Csaplár Vilmos.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG