Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Mindenki a saját stílusában a legjobb” – archív beszélgetés az Engi–Tóth-jégtáncpárossal


„Mindenki a saját stílusában a legjobb” – archív beszélgetés az Engi–Tóth-jégtáncpárossal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:25 0:00

Engi Klára és Tóth Attila jégtáncos volt a Szabad Európa Rádió vendége 1991. április 28-án. A velük készült beszélgetésben szóba kerül az 1989-es világbajnokság, ahol dobogóra voltak esélyesek, de a pontozás miatt negyedik helyen végeztek, valamint az amatőr és profi sport közötti nehéz döntés.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG