Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Lépésről lépésre váltam politikussá” – Archív beszélgetés Pető Ivánnal


„Lépésről lépésre váltam politikussá” – Archív beszélgetés Pető Ivánnal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:42 0:00

Önként vállalta a szerepváltást, de nem kereste a lehetőséget. Nem akart eltávolodni az emberektől, megveti a gőgöt és a felsőbbrendűség érzését. A Szabad Európa Rádió 1993. július 25-én sugárzott műsorában Pető Ivánt, a Szabad Demokraták Szövetségének akkori elnökét kérdezte Tamás Ottó.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG