Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Tükör a környező világra” – Archív beszélgetés Koncz Zsuzsával dalairól, életéről


„Tükör a környező világra” – Archív beszélgetés Koncz Zsuzsával dalairól, életéről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:50:50 0:00

A második nagylemeze után ismerte fel, hogy a jogi pálya helyett érdemes lehet az éneklést választania. Későn érőnek tartja magát, és sosem lett része a show-biznisznek – derül ki az 1990-ben rögzített beszélgetésből. Koncz Zsuzsa énekes beszélgetőpartnere Demján László volt.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG