Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Morál, becsület, megbízhatóság – Archív beszélgetés az állampolgár és állam viszonyáról


Morál, becsület, megbízhatóság – Archív beszélgetés az állampolgár és állam viszonyáról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:19 0:00

Más a magyar mentalitás a gazdasági fogalmakkal kapcsolatban, az erkölcsi megfontolások nem olyan szigorúak, a magyar társadalom toleránsabb a gazdasági visszaélésekkel kapcsolatban, mint a nyugati – hangzott el a Szabad Európa Rádió 1993. október 17-i műsorában. Polgári politizálás és demokrácia.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG