Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Az ember csak annyit ér, amennyi igényt támasztanak vele szemben” – archív beszélgetés Bessenyei Ferenccel


„Az ember csak annyit ér, amennyi igényt támasztanak vele szemben” – archív beszélgetés Bessenyei Ferenccel
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:54:53 0:00

A színház, a magyar kultúra és a nemzeti értékek védelméről beszélgetett a Szabad Európa Rádió műsorában Bessenyei Ferenc színművésszel Demján László. Az 1990-ben készített műsor bepillantást enged a sikerekkel teli életútba és a pályafutás végén az elmélkedéssel töltött napokba.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG