Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Három év alatt ennek a munkának a többszörösét lehetett volna elvégezni” – archív interjú Orbán Viktorral


„Három év alatt ennek a munkának a többszörösét lehetett volna elvégezni” – archív interjú Orbán Viktorral
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:42 0:00

Harminc éve, 1992-ben bízta meg a Fidesz parlamenti frakciója akkori vezetőjét, Orbán Viktort a kormányzati munkára való felkészülés irányításával. Megindult az addigi gyűjtőpárt programpárttá alakulása, ezért kért interjút a politikustól a Szabad Európa Rádió is. Archív beszélgetés 1993-ból.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG