Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ilyen volt a választási kampány 1990-ben – Archív beszélgetés a gyűlöletenergiáról


Ilyen volt a választási kampány 1990-ben – Archív beszélgetés a gyűlöletenergiáról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:21:40 0:00

Gyűlölködő hangok, indulatok, névtelen fenyegetések, plakátháború a kampányban – kevesen emlékeznek, de ezek a problémák már az újkori első szabad választások előtt is megjelentek. A Szabad Európa Rádió 1990. április 2-i műsora arra kereste a választ, mi a gyökere ezeknek a jelenségeknek.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG