Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hurrá, nyaralunk! – archív műsor a harminc évvel ezelőtti nyaralási szokásokról


Hurrá, nyaralunk! – archív műsor a harminc évvel ezelőtti nyaralási szokásokról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:17 0:00

A Szabad Európa Rádió Világszerte című műsora 1993. augusztus 2-án azt gyűjtötte egybe, jellemzően miként töltötték a nyári vakációt akkortájt a különböző országokban. Felfedezett vidéki turizmus, garázsnyaralók, esős tengerpartok – sokszínű a kép, de egy közös: mindenki igyekszik spórolni.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG