Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Mindig a háryjánosság volt itt a divat – archív beszélgetés Schéner Mihály festő- és szobrászművésszel


Mindig a háryjánosság volt itt a divat – archív beszélgetés Schéner Mihály festő- és szobrászművésszel
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:31 0:00

Az embernek az álmaihoz kell hűnek lennie, de ehhez hihetetlen nagy erő kell – mondta az 1993-as interjúban az akkor hetvenéves művész. Szóba kerül az óriás katedrálisok, a harmincméteres Krisztus-szobrok mellett az aktív és teremtő művész felelőssége, valamint az új hit, jelentés és formák hiánya.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG