Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az irracionalitásba vetett hit jelentősége – archív beszélgetés Antalóczy Zoltán kardiológusprofesszorral


Az irracionalitásba vetett hit jelentősége – archív beszélgetés Antalóczy Zoltán kardiológusprofesszorral
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:44 0:00

„Úgy fogjuk kezelni, mintha örökké élne” – válaszolta a hozzátartozóknak, amikor egy-egy beteg életkilátásairól kérdezték. Dr. Antalóczy Zoltán nemzetközi hírű szívgyógyász orvos arról is beszélt az 1993. június 13-án sugárzott interjúban, hogy vesztett csaták nincsenek; ez a társadalomra is igaz.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG