Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az Európai Unió alapja – archív műsor a francia–német szövetség történetéről


Az Európai Unió alapja – archív műsor a francia–német szövetség történetéről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:31:09 0:00

Hosszú út vezetett az európai közösség összefogásáig, amely elképzelhetetlen lett volna a francia–német viszony rendezése nélkül. Ezzel a történeti háttérrel foglalkozott a Szabad Európa Rádió 1993. május 21-i műsora, amelyet a szerkesztőség akkori párizsi munkatársa, Zirkuli Péter készített.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG