Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Két időszak vezércikkei Szent István napjáról - történelmi összeállítás a SZER archívumából


Két időszak vezércikkei Szent István napjáról - történelmi összeállítás a SZER archívumából
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:49:31 0:00

A második világháború előtti évtized és az 1945-öt követő időszak sajtószemléje tanulságos képet fest az augusztus 20-ai ünnep történetéről és politikai szerepéről. Az 1991-ben sugárzott, 50 perces műsor röviden áttekinti Szent István király tiszteletének történetét is.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG